Invitație consultație publică în cadrul procesului de certificare a managementului forestier

Compania Ingka Investments Management SRL vă invită să participați la consultarea publică din cadrul procesului de certificare a managementului forestier responsabil. Informații despre certificatul de management forestier deținut de lngka Investments Management SRL veți găsi aici.


Ingka Investments Management SRL a ales în mod voluntar să-şi certifice managementul forestier conform standardelor recunoscute internațional, ca o garanție a practicării unui management forestier responsabil cu beneficii sociale, adecvat din punct de vedere al mediului și viabil economic (mai multe informații despre standardul de certificare și despre principiile și criteriile schemei de certificare puteți găsi pe site-urile www.fsc.org, respectiv www.standardnational.ro).


Ca parte a procesului de Consultare Publică urmărim să contactăm persoane şi organizaţii care doresc să ne sprijine în :

  • identificarea, managementul și monitorizarea Valorilor Ridicate de Conservare și a elementelor de biodiversitate;
  • identificarea impactului negativ potential al managementului forestier sau al unor perturbari naturale;
  • identificarea drepturilor și obligațiilor comunităților locale și a oportunităților de dezvoltare socio – economică a acestora;
  • identificarea siturilor cu semnificație culturală, ecologică, economică, religioasă sau spirituală pentru comunitățile locale;
  • orice alt aspect ce ține de menținerea sau îmbunătățirea managementului forestier responsabil.
    În acest context vă invităm pe site-ul nostru să găsiți un sumar al activităţilor noastre din anul 2022, precum şi principalele activităţi ce urmează a se desfăşura în anul 2023. De asemenea, în aceiași locație puteți găsi informații legate de identificarea, managementul și monitorizarea valorilor ridicate de conservare, precum și alte aspecte relevante din punct de vedere social și de mediu. Mai multe detalii despre managementul forestier pot fi oferite la sediul nostru sau pot fi solicitate prin mail la adresa bogdan.banica@ingka.com.

Consultarea factorilor interesaţi este, în opinia noastră, un element critic pentru îmbunătăţirea managementului forestier, ținta fiind primirea de recomandări pentru practicarea unui management adecvat. Vă rugam să ne transmiteți opiniile și sugestiile dumneavoastră referitoare la managementul forestier până la 31.03.2023 prin email la adresa bogdan.banica@ingka.com sau la sediul nostru din Focșani, strada Vâlcele, nr.26, jud. Vrancea.


În cazul în care cunoașteți alte persoane sau instituții interesate de implicarea în acest proces de consultare publică, vă rugăm să ne comunicați sau să le transmiteți prezenta invitație, iar noi vom actualiza evidența factorilor interesați de managementul forestier.


Cu stimă,
Bogdan Bănică
Responsabil certificare management forestier
Phone: +40 748 987 965
E-mail: bogdan.banica@ingka.com