Sustenabilitate & Conformitate

Gestionarea responsabilă a pădurilor este posibilă, iar noi demonstrăm acest lucru în fiecare zi. Angajamentul nostru este să luăm în considerare toate funcțiile unei păduri și să planificăm acțiunile noastre pentru zeci de ani în avans.  

Întotdeauna preferăm să facem lucrurile corect decât să le facem rapid. Credem că nu există gândire pe termen scurt atunci când vine vorba de gestionarea responsabilă a pădurilor. 

Transparență

Planurile noastre de gestionare a pădurilor și alte documente sunt disponibile public și, în fiecare an, invităm personal peste 1500 de autorități naționale, ONG-uri și alte părți interesate să facă observații. Aplicăm măsuri de gestionare responsabile și stricte care vor păstra și chiar vor crește calitatea pădurii, a mediului și a biodiversității în timp. Dorim să păstrăm acest echilibru, deoarece credem că aceasta este calea spre o utilizare sustenabilă a resurselor pe termen lung. 

Citește rapoartele noastre

Investițiile noastre în silvicultură sunt ghidate de Agenda IKEA Forest Positive pentru 2030, care va intensifica eforturile noastre de îmbunătățire a gestionării pădurilor și de creștere a biodiversității la nivel global. Noua agendă se va concentra pe trei domenii cheie pentru a proteja și susține resursele forestiere pentru generațiile viitoare: 

Facem din gestionarea responsabilă a pădurilor o normă în întreaga lume. 

Stimulăm inovația pentru a utiliza lemnul în moduri mai eficiente. 

Oprim defrișările și reîmpădurim zonele degradate. 

Implicarea comunității

Colaborăm cu partenerii locali, comunitățile și părțile interesate acolo unde deținem păduri, pornind discuțiile cu comunitățile încă de la începutul procesului de achiziție, pentru a ne asigura că ascultăm și învățăm să fim un vecin bun și să susținem mijloacele de trai. 

Citește mai mult