Despre noi

Grupul Ingka

Grupul Ingka operează magazinele IKEA și centrele IKEA și, prin intermediul diviziei sale de investiții, Ingka Investments, deține păduri în mai multe țări. Ingka Investments deține în prezent aproximativ 250.000 de hectare de teren unde gestionează pădurile existente și cultivă noi păduri, inclusiv aproximativ 50.000 de hectare în România. 

Angajamentul nostru ferm este să fim administratori responsabili ai pădurilor: să luăm în considerare toate funcțiile unei păduri și să planificăm acțiunile cu zeci de ani în avans. 

Sustenabilitate & Conformitate

Rolul Ingka Investments este de a contribui la asigurarea creșterii pe termen lung a Grupului Ingka și, în același timp, de a avea un impact pozitiv asupra oamenilor și a planetei. Investim, printre altele, în energie regenerabilă, reciclare și dezvoltarea de biomateriale. 

Pădurea este o investiție pe termen lung, stabilă din punct de vedere istoric. Iar ca resursă regenerabilă care are un impact pozitiv asupra planetei, ea este o alegere naturală pentru investiții. 

Ca o companie cu o istorie îndelungată în domeniul mobilierului din lemn, avem posibilitatea de a influența în mod pozitiv modul în care lemnul este obținut. Demonstrând că producția sustenabilă de lemn poate fi profitabilă, stabilim un model pentru industrie și investim în viitor. 

Citește mai mult
Play video

Misiunea noastră este de a face afaceri pe termen lung, asigurând continuitatea și dezvoltarea pădurilor noastre pentru generațiile viitoare. 

Demonstrăm

gestionarea responsabilă a pădurilor este benefică pentru oameni, pentru planetă și pentru dezvoltare. 

Aproape 20 %

Din pădurile noastre au mai degrabă obiective de mediu decât comerciale.

Calculăm absorbția de CO2

Dar nu ne angajăm în compensarea emisiilor de carbon sau în vânzarea de credite de carbon.

Suntem transparenți

În activitățile noastre și colaborăm constant cu comunitățile în care suntem prezenți și cu toate părțile interesate.