Despre noi

Grupul Ingka

Ingka Group este cel mai mare retailer IKEA și reprezintă aproximativ 90% din vânzările cu amănuntul ale IKEA. Prin Ingka Investments, divizia sa de investiții, deține și administrează păduri în România, țările baltice, SUA și Noua Zeelandă. Cu un portofoliu care se întinde pe aproximativ 300.000 de hectare de teren, gestionăm și extindem în mod activ pădurile noastre, inclusiv aproximativ 50.000 de hectare de pădure naturală în România.

Suntem dedicați gestionării responsabile a pădurilor, protejării acestora și menținerii biodiversității pentru generațiile viitoare.

Sustenabilitate & Conformitate

Credem cu tărie că un business profitabil înseamnă un business cu principii responsabile – investițiile noastre în păduri ajută la conservarea capitalului companiei, oferindu-ne resursele necesare pentru a evita gândirea pe termen scurt și pentru a investi în viitor. Abordarea Ingka Group arată că o afacere poate fi atât sustenabilă, cât și profitabilă.

Când vine vorba de investiții, pădurile reprezintă o alegere sigură, statornică. Pădurile sunt o resursă regenerabilă care oferă nu numai bunăstare planetei noastre, dar și stabilitate.

Lemnul este o parte esențială a identității IKEA, dar și un material esențial pentru un viitor sustenabil. Pentru că recunoaștem importanța bunelor practici de gestionare forestieră, ne angajăm să aducem un impact pozitiv asupra pădurilor, în plus față de reglementările obligatorii date de legislație.

Citește mai mult
Play video

În centrul misiunii noastre se află un angajament pe termen lung – promisiunea de a proteja și îngriji pădurile noastre pentru generațiile viitoare, încurajând creșterea și prosperitatea lor continuă.

Demonstrăm

gestionarea responsabilă a pădurilor oferă rezultate pozitive pentru oameni și planetă, favorizând dezvoltarea durabilă.

Aproape 27 %

Din terenul nostru împădurit este dedicat obiectivelor de mediu, acordând prioritate bunăstării ecologice în detrimentul intereselor pur comerciale.

Calculăm absorbția de CO2

Fără a lua în calcul compensarea emisiilor de carbon sau vânzarea creditelor de carbon.

Plasăm principiul transparenței

In centrul operațiunilor noastre. Angajamentul nostru implică menținerea unei comunicări deschise și continue cu toate comunitățile și părțile interesate.